top of page
Dierenartsenpraktijk Lieve De Rycke

Welkom in mijn dierenartsenpraktijk in Sint-Michiels Brugge ... samen met uw huisdier uiteraard 

Nieuwsgierig naar mijn dierenartsenkabinet? Kom gerust een kijkje nemen, ik verwacht u!

Ruimte en comfort voor u en uw huisdier

In 1996 heb ik mijn dierenartsenpraktijk verhuisd van een bestaand pand naar een nieuwbouw in de Barrièrestraat in Sint-Michiels Brugge. Deze nieuwe locatie biedt niets dan voordelen, zowel voor mezelf als voor u en uw huisdier. U zult dat ongetwijfeld vaststellen als u in mijn praktijk langskomt.

Ik beschik namelijk over verschillende ruimtes die toelaten om het werk efficiënt te organiseren en vooral om u en uw huisdier alle privacy en rust te geven. Want een bezoek aan een arts is voor ons – mensen – soms een ingrijpende gebeurtenis; en dat is voor een dier niet anders.

Dierenartsenpraktijk Lieve De Rycke
Dierenartsenpraktijk Lieve De Rycke

Maak kennis met mijn privépraktijk

Ik stel u graag mijn dierenartsenpraktijk voor en beschrijf kort de verschillende lokalen:

Wachtkamer - consultatieruimte - operatiekwartier - hospitalisatieruimte

1

De wachtkamer

U wordt ontvangen in de wachtkamer. Het is een ruim lokaal waarin de zitplaatsen per twee gegroepeerd zijn zodat de dieren niet in elkaars onmiddellijke nabijheid zitten. Voor ieders veiligheid en comfort vraag ik om uw hond kort aan te lijnen en uw poes mee te brengen in een draagmand.

2

De consultatieruimte

De consultatieruimte is sober ingericht om te veel prikkels tegen te gaan. Hier vinden de meeste onderzoeken en behandelingen plaats: controle van het gewicht, de beweeglijkheid, de dracht van uw huisdier, vaccinaties, nagelverzorging, tandverzorging.

3

Het operatiekwartier

Operationele ingrepen gebeuren in een apart operatiekwartier. Dat is uitgerust met zeer performante medische apparatuur voor chirurgie, gasanesthesie en bewaking tijdens de ingreep.

4

De hospitalisatieruimte

Na de operatie of tijdens hun herstel kan uw hond of kat recupereren in aangepaste hokken. Uit hygiënische overwegingen zijn de wanden en spijlen vervaardigd uit inox: organisch materiaal als speeksel, uitwerpselen, bloed of urine blijft hier moeilijk aankleven. De kooien zijn op die manier eenvoudig te reinigen. Het infraroodlicht in de ruimte garandeert dan weer voldoende warmte voor de zieke of geopereerde dieren. Om onnodige stress tijdens de hospitalisatie te vermijden, zitten de dieren niet in elkaars gezichtsveld.

De openingsuren van Dierenartsenpraktijk Lieve De Rycke

Maandag

op afspraak van 8.30h-19h

Dinsdag

op afspraak van 8.30h-​19h

Woensdag

op afspraak van 8.30h-19h

op afspraak van 8.30h-19h

op afspraak van 8.30h-19h

wachtdienst

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

wachtdienst

Doe een beroep op Dierenartsenpraktijk Lieve De Rycke in Sint Michiels Brugge: uw dier geniet er gegarandeerd van een behandeling en genezing in optimale omstandigheden!

bottom of page